Donați 2% Sportului

Puteti alege

Asociatia Sportiva Aktiv Club

catre care  sa directionati

2% din impozitul dumneavoastra,

asigurand astfel conditii mai bune de practicare a sportului pentru dumneavoastra sau copiii dumneavoastra .

Practicarea sportului este un lucru esential pentru societate, in special pentru tineri. Are doua consecinte importante: dezvolta armonios corpul si spiritul uman si face ca preocuparile si valorile fiecaruia sa fie directionate in sensuri benefice.

Nu va costa nimic!

Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie), conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal.

Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit.

Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta!

Puteti astfel decide catre cine merg 2% din impozitele dvs. in loc sa lasati Statul sa hotarasca!

Ce trebuie sa faceti?

Directionarea a 2% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie. Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs nu va pot obliga sa faceti acest lucru.

Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2012, sa sprijiniti activitatea noastra, completati si depuneti, pana la data de 25 MAI 2013, formularul 230 (in cazul impozitului pentru salarii) sau formularul 200 (daca ati avut si alte venituri in afara salariului), astfel:

Pasul 1 din 3.  Aveti nevoie de urmatoarele informatii:

Numele organizatiei

ASOCIATIA ” CLUB SPORTIV AKTIV” Bucuresti

Codul de identificare fiscala (codul fiscal)

15243636

Contul organizatiei in format IBAN

Cont lei: RO 68 BRDE445SV16321954450

Pasul 2 din 3. Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit (completati cu datele personale DOAR UNUL DIN CELE DOUA FORMULARE:230 sau 200! ATENTIE: Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil):

  1. a) daca aveti venituri din salarii:

completati Declaratia 230 , punctul III, subpunctul 2,

Sustinerea unei entitati nonprofit/unitati de cult” cu

ASOCIATIA ” CLUB SPORTIV AKTIV” Bucuresti

Cod Inregistrare Fiscala : 15243636

Cont : RO 68 BRDE445SV16321954450

Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

  1. b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc, *mai multe informatii AICI):

completati Declaratia 200 , punctul III, subpunctul 2,

Sustinerea unei entitati nonprofit/unitati de cult” cu

ASOCIATIA ” CLUB SPORTIV AKTIV” Bucuresti

Cod Inregistrare Fiscala : 15243636

Cont : RO 68 BRDE445SV16321954450

Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2012 , la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Pasul 3 din 3. Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs,  ca scrisoare recomandata (confirmare de primire) sau depuneti-o chiar dvs DIRECT la registratura organului fiscal .

Termenul limita este 25 Mai 2013!

Daca doriti, Asociatia Sportiva Aktiv Club poate sa indeplineasca acest pas pentru dumneavoastra.

V-ati adus contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la o viata mai buna in comunitatea dvs.!

Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatiile beneficiare.

Ce nu este prevederea 2%?

Directionarea a 2% din impozitul pe venit nu este o donatie!

Este vorba de o suma datorata statului (ca impozit) dar puteti decide modul si cui va fi ea alocata.Directionarea a 2% nu este o metoda legala de frauda fiscala! Nu aveti dreptul sa cereti nici un fel de beneficii financiare sau de alta natura organizatiei catre care ati directionat 2%.Pe baza eficientei si transparentei ei insa puteti decide daca anul viitor va mai beneficia de prevederea 2% din partea dvs.!